Ajándék ötlet és lakberendezési magazin

A kávézás öröme

2022.05.05 09:00

A kávé sokunk kedvenc itala, ugyanis aki egyszer megízleli, azt magával ragadó aromája és kedvező élettani hatásai szinte azonnal függőjévé teszi. Ha úgy érzed Te is rabjává lettél eme csodálatos fekete italnak, akkor mai cikkünkből újabb felejthetetlen kávézási élményeket gyűjthetsz!

A kávézás öröme

Egy kis történelem

Világviszonylatban nézve a kávét több, mint ezer éve fogyasztja az emberiség. Magyarországot tekintve, viszont csak a 16. századtól kezdett elterjedtté válni. A 19. század végére pedig olyannyira kinőtte magát a kávézás kultúrája, hogy Budapesten már legalább 500 kávéház működött. A kommunista hatalomátvétel után azonban nagyon sok megszűnt közülük. Ezután maga a kávé is luxuscikknek számított, az itthoni kínálat minősége pedig igencsak hanyatlásnak indult. Szerencsére az utóbbi 10-20 évben ismét új lendületet kapott a kávézás, melynek azóta is töretlen a sikere, valamint folyamatos fejlődés jellemzi: egyre szélesedő kínálat, finomabbnál finomabb kávékülönlegességekkel, és egy ideje az igazi ínyencek örömére, az ízesített kávék is mindennapjaink részét képezik.

Mitől függ a kávé minősége?

Az páratlan ízélmény és a jótékony hatás eléréshez rendkívül fontos a kiváló minőségű alapanyag használata. A végeredményt a kávétermő terület adottságai, a termelők munkája, valamint a kávé pörkölése határozzák meg.

Ízesített kávék, avagy legyen a kávéd a desszerted!

Napjainkban óriási népszerűségnek örvendenek az ízesített kávék. A hagyományos ízek mellett egy jól eltalált ízvariáns valóban varázslatos kávé élményt nyújthat.

A Stileinterio webáruházában olyan különleges ízű szemes kávékat találsz, mint például:

  • Chilis csoki szemes kávé: a chilis csoki ízesítésnél először az étcsokoládé telt, erős aromája érezhető, majd a chili fűszeres zamata. Egy igazi tüzes bájital azoknak, akik erősen szeretik.
  • Marcipán-cappucino szemes kávé: Kóstold meg a marcipán-cappucino szemes kávénkat, amely egy különleges cappuccino specialitás a marcipán ízvilágával. A kávé karakteres aromáját mennyei desszertbe zártuk, melyben az intenzív kávé íz tökéletes egyensúlyt teremt a marcipán ízjegyeivel.
  • Narancsos csoki szemes kávé: a narancsos csokis kávé nem csak téli kedvenc, nyáron is kiváló alap jegeskávé készítéshez is. A lédús narancs érett zamata és a krémes csokoládé harmóniája felteszi a koronát a minőségi kávészemek aromájára.
  • Szilvás fahéjas szemes kávé: szilvás-fahéjas kávé tökéletes választás a szürke téli reggeleken, vagy az ünnepi lakomák után a desszert mellé, de akár önállóan is megállja a helyét, ha valami kulináris élményre vágyunk.

Te melyik kávét választanád? Vagy mindegyiket kipróbálnád? Ha szeretnéd magad meglepni a Stileinterio.hu ízesített szemes kávéival, add le rendelésed még ma, hogy minél előbb élvezhesd a kávézás örömét a nap bármely szakában! Nézz körül webáruházunkban, és találd meg kínálatunkban a hozzád illő bögrét is, amely tovább fokozza a kávézás élményét!