Ajándék ötlet és lakberendezési magazin

A lakáskultúra világnapja

2022.05.19 09:00

Tudtad, hogy minden év júniusának első szombatján a lakáskultúra világnapját ünnepeljük? Ebből az alkalomból íródott mai cikkünk, amelyben a lakberendezés szerepének fontosságát taglaljuk valamint, hogy miként tehetjük igazán otthonossá a lakást amiben élünk.

A lakáskultúra világnapja

A komfortos otthon megteremtése

A lakáskultúra nem csak a szép otthont jelenti, hanem egy olyan környezetet is, amiben jól érezhetjük magunkat. Tehát az esztétikusság mellett, megnyilvánul a helyiségek kényelmes kialakításában, és praktikusságában egyaránt. Amennyiben ezeknek a szempontoknak mind eleget tudunk tenni saját igényeink szerint, úgy minden bizonnyal örömmel fogjuk végezni otthoni teendőinket, kellemesebbé válik számunkra az otthoni kikapcsolódás, mindezek tükrében pedig szívesen fogjuk tölteni az időnket otthonunk falai között is.

Ehhez azonban fontos, hogy kialakítsunk magunknak egy olyan kis zugot a lakásban, ahol kedvünkre relaxálhatunk és nyugalomban érezhetjük magunkat, amikor épp arra van szükségünk. Tökéletes megoldás lehet akár egy dolgozósarok, de egy olvasósarok kialakítása is, amit valóban csak mi használunk.

A megfelelő stílus kiválasztása

A lakberendezés során fontos, hogy a számunkra megfelelő dizájn alapján rendezzük be a helyiségeket. A vágyott hangulat megteremtéséhez a bútoroknak, a dekorációs tárgyaknak, a kiegészítőknek, de még a fal színének is is összhangot kell alkotnia. 

Azért, hogy az elemek stílusukban is illeszkedjenek egymáshoz, napjainkban már számos lehetőség közül válogathatunk:

 • modern,
 • vintage,
 • skandináv,
 • retró,
 • klasszikus,
 • távol-keleti,
 • japandi,
 • bohém,
 • glamour,
 • art déco,
 • mediterrán,
 • indusztriális.

Már ebből is következtethető, hogy mindenkinek más ízlése van, ami szerint formálni fogja az otthonát. Valaki a minimalista, modern elemek között érzi jól magát, valaki a bohém kiegészítőkért rajong, és van aki minden pénzt megadna egy vintage bútorért. Mint ahogyan mi emberek sem vagyunk egyformák, úgy nem létezik két egyforma otthon sem.

Az otthon: a személyiség tükre

Lakásunk berendezése és stílusa saját személyiségünket tükrözi, így azonnal kiderül, hogy a tágas tereket kedveljük, vagy inkább minden egyes négyzetcentimétert szeretünk kihasználni. Szívesen kombináljuk-e az élénk színeket, a pasztell árnyalatokkal, vagy az erős kontrasztokat részesítjük előnyben, de az is lehet, hogy a világos, letisztult színek között érezzük magunkat a legjobban.

Akármelyik mellett is döntsünk, azt azért fontos tudni, hogy a színek használatával különböző hangulatokat varázsolhatunk lakásunk helyiségeiben, az egy-egy jól megválasztott kiegészítőről már nem is beszélve. Színes díszpárnák, különleges festmények, dizájnos tükrök, de akár az élethű művirágok mind-mind hozzájárulhatnak, ahhoz az atmoszférához, amelyben igazán jól érezhetjük magunkat.

A Stileinterio.hu lakberendezési termékeivel a lakásod különböző helyiségeinek hangulatát Te is egységessé teheted. Így akik a jövőben ellátogatnak hozzád a harmóniával párosítják majd otthonod hangulatát!