Ajándék ötlet és lakberendezési magazin

Ciki-e vagy sem a művirág a lakásban?

2022.03.24 09:00

Rendkívül megosztó a művirágok használata, amely nagyban függ a dekoráció minőségétől, illetve, hogy hol szeretnénk alkalmazni. Tarts velünk és derítsük ki együtt, hogy ciki-e vagy sem művirággal dekorálni a lakásunkat.

Ciki-e vagy sem a művirág a lakásban?

A művirágok régi és új korszaka

Most térjünk el a  - mindannyiunk emlékeiben élő -  régi, gagyi hatást keltő, látványosan műanyagból készült virágoktól. Ugyanis napjaink műnövény kínálata sokszor ámulatba ejtően élethű hatású, így minőségben már össze sem hasonlítható a régiekkel.

A Stileinterio.hu webáruházban vásárolható művirágok olyannyira kifinomult külsővel rendelkeznek, hogy gyakran még egészen közelről is teljesen megtévesztő tud lenni, és képtelenség megkülönböztetni őket a valódi társaiktól. Aprólékos kidolgozással készülnek, tapintásuk és színük természetes hatású. Az ilyen virágokkal igazán stílusos dekorációt alkothatunk otthonunk bármelyik helyiségében, éppen ezért nem véletlen, hogy egyre többször láthatjuk felbukkanni a modern lakások díszítőelemeként.

Milyen előnyei vannak a művirágoknak?

Szereted a virágokat, de folyton azon kapod magad, hogy elfelejtetted megöntözni őket? Ebben az esetben a legjobb döntés amit hozhatsz magad és az élő virágok érdekében, hogy művirág mellett teszed le a voksodat. Jelenlétük ugyanolyan vidámságot, életet és színt visz a mindennapjainkba, mint az élő növényeké, ráadásul mindezt a hervadás és elszáradás veszélye nélkül teszik.

Az asztalokat díszíthetjük vázában elhelyezett szálas művirágokból öszeállított csokorral, az ablakokba viszont cserepes művirágokat is tehetünk. 

Nem utolsó szempont az sem, hogy sokan allergiásak a különböző virágporokra, ez pedig szintén egy plusz érv a művirágok mellett, hiszen így nem csak a szemünkkel gyönyörködhetünk a virágokban, de elkerülhetjük vele az allergia kínzó tüneteit is.

Engedjük szabadjára fantáziánkat!

A csokrokat kombináljuk bátran az aktuális trendeknek megfelelően és a saját ízlésünk és kedvünk szerint - különböző színekben, akár kontrasztos hatást keltve. Szánjunk időt a tökéletes összhatás kialakítására! Megéri, a végeredmény magáért fog beszélni!

Ha szeretünk kreatívkodni, akkor lakásunkat évente több alkalommal is újra dekorálhatjuk, az évszakokhoz illő virág-összeállításokkal.

A tulipán egy igazán gyönyörű virág, amely nem csak a lelkünkbe képes elhozni a tavaszt, hanem a lakásban is könnyedén megteremthetjük vele az éledező természet, friss és üde hangulatát.

Vagy például ki ne szeretné a rózsát? Jelenlétükkel azonnal romantikus légkört varázsolhatunk bármely helyiségben.

A cserepes művirágok eleganciát kölcsönöznek a lakásnak. Rengeteg színben kaphatók, fajtát tekintve, mutatós választás lehet egy gyönyörű orchidea. Ráadásul egész évben virágozni fog nekünk, élő társával ellentétben.

Hosszú távon élő, vágott virággal díszíteni otthonunk helyiségeit anyagilag meglehetősen megterhelő lenne. Ha eddig még nem tettük, érdemes fontolóra venni, és esélyt adni a ma kapható műnövényeknek, amelyek mostanra valóban trendi dekorációs elemmé nőtték ki magukat a lakberendezés világában.