Ajándék ötlet és lakberendezési magazin

Egyszerű, de nagyszerű húsvéti dekorációs ötletek!

2022.04.07 09:00

Ilyenkor húsvét tájt, a dekoráció összeállítása és az alkotás öröme kéz a kézben járnak, hiszen akár évről évre előállhatunk újabb kreatív ötletekkel, amelyeknek csak a saját fantáziánk szabhat határt. Hoztunk néhány remek tippet kiindulási alapnak, reméljük tetszeni fognak Neked is!

Egyszerű, de nagyszerű húsvéti dekorációs ötletek!

Fessünk húsvéti tojásokat!

Érdemes tojást festeni, hiszen amellett, hogy kellemes kikapcsolódást nyújt, közös családi programnak sem utolsó. Az egyik legegyszerűbb módja a tojás festésnek, ha a boltban kapható tojásfestékkel készítjük. Vegyünk többféle színt a festékekből, így a tojások egy kosárkában elhelyezve, már önmagukban is nagyszerű dekorációként funkcionálnak az asztalon.

Alkossunk kosaras húsvéti dekorációt!

Igazán mutatós díszt alkothatunk egy kisebb kosárból, vidám, tavaszias színek felhasználásával. Körbetekerjük a fülét egy szép szalaggal, a tetejére pedig masnit is köthetünk. Tehetünk bele műfüvet, belerakhatjuk a locsolóknak szánt festett tojásokat, de akár csoki- vagy dekor tojásokkal is díszíthetjük, és ne feledkezzünk el a nyuszi vagy csibe figurákról sem.

Készítsünk tojásfát!

Szerezzünk be pár barka ágat, helyezzük egy vázába, és díszítsük fel hímes, színes, vagy bármilyen nekünk tetsző tojásokkal. Amennyiben időnk engedi, gyönyörű tojásokat festhetünk otthon is különböző kreatív technikák alkalmazásával, viszont akkor se csüggedjünk, ha utolsó pillanatra maradna az ünnepi készülődés, hiszen a Stileinterio.hu webáruházából csodás húsvéti dekorációkhoz juthatunk. 

Dekoráljuk a lakást nyuszi, csibe, és tojás formájú díszekkel!

A húsvét nem is lenne az igazi nyuszi, kiscsibe és tojás formájú díszek nélkül. Ráadásul minél többféle, annál érdekesebb a hatás, és ami a legjobb, hogy minden évben beújíthatunk újabb elemeket kollekciónk bővítésére.

Így lesz tökéletes az asztal húsvéti terítéke!

A hosszú böjt után, ilyenkor a nagy lakomázások is szerves részét képezik az ünnepnek. A családok összejönnek és jóízűeket falatoznak a húsvéti sonkából, kalácsból, tojásokból és a finomabbnál finomabb süteményekből. Éppen ezért elmaradhatatlan mozzanat az asztal ünnepi díszbe öltöztetése is. A húsvéti porcelán szalvétagyűrűk a tányérok mellett, a díszes szalvéták, valamint a húsvéti mintás asztalterítők is mind, mind az ünnepet jelképezik.  A nyuszis sütiszaggató formákkal készített desszertekről már nem is beszélve, melyeknek garantáltan nagy sikere lesz kicsik és nagyok körében egyaránt. A tavaszi csokrokat se hagyjuk ki a dekorációból, hiszen ha, az asztal közepére elhelyezünk pár szál mutatós, világos színű élő vagy művirágot egy üvegvázában, azzal szintén kiváló hangulatot adhatunk a húsvéti terítéknek.

Ha még nem találtad ki, milyen ünnepi dekorációt szeretnél, akkor tekintsd meg a Stileinterio.hu húsvéti kínálatát, és szerezd be egy helyről amire szükséged lehet a díszítés során!