Ajándék ötlet és lakberendezési magazin

Forró csoki: nem csak finom, hanem egészséges is!

2022.11.03 09:00

Nincs is jobb annál, mint mikor hűvös napokon egy finom, krémes forró csokiba feledkezve átadhatjuk magunkat annak a testet és lelket melengető kényeztetésnek, amivel megajándékoz bennünket ez a méltán népszerű ital!

Forró csoki: nem csak finom, hanem egészséges is!

Ráadásul még csak a lelkiismeret furdalás se kell hogy gyötörjön, amiért egyszer-egyszer engedsz egy bögre forró csoki csábításának, ugyanis amellett, hogy mennyei édességnek számít, fogyasztásának számos egészségre gyakorolt jótékony hatása is van!

Igazi antioxidáns bomba

Gondoltad volna, hogy a forró csokoládé több antioxidánst tartalmazhat, mint a gyümölcsök általában? Az antioxidáns pedig képes felvenni a harcot szabadgyökökkel szemben, amivel nagymértékben hozzájárul egészségünk megőrzéséhez.

Gazdag ásványi anyagokban

A forró csoki gazdag ásványi anyagokban, melyben megtalálható a foszfor, a magnézium, a réz és a kálium. Így a kedvenc téli italunk nem csupán ízlelőbimbóinkat kényezteti, hanem immunrendszerünknek is kezdvez

Serkenti az agyműködést

A forró csokiban megtalálható flavonoidok serkentőleg hatnak az agyműködésre, javítják a memóriát.

Csökkenti a vérnyomást

Szintén a flavonoidoknak köszönhetően a forró csoki támogatja az artériák egészséges működését és csökkentheti a vérnyomást.

Hangulatjavító

Biztos Te is érezted már, hogy amikor kevésbé vagy jó passzban ösztönösen édesség után, sőt egyenesen valami csokis finomság után sóvárogsz? Nem véletlen, hiszen a kakaótartalmú desszertek, köztük a forró csoki fogyasztása is endorfint szabadít fel szervezetünkben, ami jókedvre derít, csökkenti a stresszt, és enyhíti a fájdalmat.

Már alig várod, hogy bekuckózz puha párnák közé az otthon melegében egy bögre gőzölgő forró csokoládéval a kezedben? Nézz körül a Stileinterio kínálatában, és találd meg a kedvenc ízesítésben nálunk!