Ajándék ötlet és lakberendezési magazin

Így dobd fel az üres falakat!

2022.06.09 09:00

Túl vagy a felújításon, és a lakásod falait túl üresnek találod? Szeretnéd otthonosabbá tenni és jól jönne néhány ötlet, hogy milyen dekorációval dobhatnád fel igazán?

Így dobd fel az üres falakat!

Ugye nem csak képekben gondolkodsz? Engedd szabadjára a fantáziádat, hiszen jobbnál jobb dekorációs lehetőségekkel élhetsz. Inspirálódj kedvedre mai cikkünkből!

Képek, festmények

A legklasszikusabb megoldás, ha képeket, festményeket teszünk fel a falra. A színes festett falakat különlegessé teszik, a fehér falakat pedig színessé varázsolja.  A témájukat úgy válasszuk meg, hogy összhangot alkosson a szoba berendezésével, valamint a fal színével.

Falióra

A falióra szintén egy örök klasszikus, amely nem csak látványos, de minden stílushoz tökéletesen igazodó dekoráció is egyben.  A klasszikustól kezdve, a retrón át, a modernig bármilyen faliórát megtalálhatunk napjaink kínálatában, így garantáltan tökéletesen fog passzolni az otthonunkba.

Tükör

Túl kicsi a szoba? Használjunk fali dekorációként tükröt, ugyanis fényvisszatükröző hatásának köszönhetően a kisebb helyiségeket is képesek optikailag nagyobbnak láttatni. Ezt elérhetjük úgy is, ha egyetlen darab nagy tükröt helyezünk a falra, vagy akár több kisebb tükör felhasználásával, amivel már igazi stílust adhatunk az egész szobának.

Térkép

Szeretsz utazni? Sok helyen jártál már? Ilyen esetben egy csodálatos világtérkép tökéletes dekoráció lehet otthonunkban. Ha pedig szeretnénk nyomon követni, hogy merre jártunk a nagyvilágban, akkor gombostűk segítségével be tudjuk jelölni az általunk már felfedezett részeket a térképen, vagy amiknek a meglátogatását célul tűzzük ki a jövőben.

Dekor tapéta

Egy jól megválasztott dekor tapéta szuperül mutat a nappaliban, de akár az étkezőasztal mögötti falon is. Vidámságot vagy inkább nyugalmat árasztó hatást szeretnénk elérni vele? Érdemes alaposan átgondolni, ugyanis egy dekortapéta teljes mértékben meg tudja változtatni a helyiség hangulatát.

Dekorpanel

Ha túl unalmasnak vélünk egy helyiséget, a dekorpanelek segítségével bármikor feldobhatjuk annak hangulatát. Már néhány darab panel is gyönyörű hatást biztosít, de ha egy egész falat borítunk vele az eredmény lenyűgöző. A dekorálni kívánt felületet ízlésünk szerint boríthatjuk egyféle színnel, vagy kombinálhatjuk többféle árnyalattal is.

Polc

Egy jó polc szinte bármelyik szobában használható, így kirakhatjuk rá kedvenc tárgyainkat, ezzel még személyesebbé és stílusosabbá téve a lakást. De helyezhetünk rá könyveket, virágokat, fényképeket, gyertyákat ennek tényleg a fantáziánk szabhat csak határt.

Falmatrica

A falmatrica például egy gyerekszobában a legjobb módja az üres falak dekorálásának, ezzel ugyanis még mesésebbé tehetjük gyermekünk világát, és akár hasznos eszköz is lehet a tanuláshoz.

Láthatjuk, hogy számtalan módja van a falak dekorálásának, amelyek amellett, hogy igazán hangulatossá teszik a lakást, remekül visszatükrözik személyiségünket is.

Ha úgy érzed, hogy cikkünk végére kellő ihletet merítettél, akkor nincs más hátra, mint webáruházunk kínálatából beszerezni a legstílusosabb dekorációs elemeket, hogy mielőbb feldíszíthesd velük otthonod csupasz falait!