Ajándék ötlet és lakberendezési magazin

Játék a fényekkel

2022.10.06 09:00

Te is észrevetted már, hogy rohamos léptekkel rövidülnek a nappalok? Egyre gyakrabban lesz szükségünk a mesterséges fényekre, azaz a lámpák használatára napközben is. De vajon milyen árnyalatú fényforrásokat helyezzünk az otthonunk különböző helyiségeiben megtalálható lámpatestekbe a legjobb hatás elérése érdekében?

Játék a fényekkel

Meleg fehér színű fény

Ha meghittséget adó, nyugtató és kellemes fényt szeretnénk teremteni az adott helyiségben, akkor mindenképpen a sárgás fényű izzók között keresgéljünk. Nappaliba, hálószobába valamint gyerekszobába is tökéletes választás, ha ilyen fényű égőt tekerünk a lámpákba.

Hideg fehér színű fény

Mivel a hideg, fehér fény rendkívül erőteljes világosságot ad, ezért a konyhában és dolgozószobában nagy segítségünkre lehet munka közben. De az olvasósarok asztali vagy álló lámpájába is ideális választás, hiszen így a szemünket kevésbé erőltetve fedezhetjük fel könyveink izgalmas sorait.

Tipp:

A gardróbunkban lévő tükör és a fürdőszobai tükör megvilágításához fontos szempont a minél természetesebb fényű égő alkalmazása, hiszen így láthatjuk magunkat leginkább olyannak, mint amilyennek mások is látni fognak minket a nap folyamán. Szinte elengedhetetlen feltétele a tökéletes borotválkozásnak, sminkelésnek és frizura elkészítésének egyaránt. De nem utolsó szempont outfitünk lehető legtermészetesebb fényben történő megvilágítása sem, hiszen a természetes fénynek köszönhetően megjelenésünk az utcára lépve is azt a hatást fogja kelteni, mint amilyennek a tükör előtt láttuk magunkat.

Honnan tudhatjuk, hogy melyik típusba sorolandó a kiválasztott izzó?

A színhőmérsékletet kelvin mértékben határozzák meg az izzó csomagolásán feltüntetve. Minél magasabb ez az érték, annál fehérebb, és minél alacsonyabb a kelvin száma, annál sárgásabb az égő fényének árnyalata. A legtermészetesebb hatást a 4000 és 5000 Kelvin közötti színhőmérséklettel érhetjük el.

Tedd különlegessé lakásodban a világítást, és bújtasd modern dizájnba vagy akár hangulatos asztali lámpákba otthonod fényforrásait a Stileinterio termékeivel!