Ajándék ötlet és lakberendezési magazin

Karácsonyi dekorációs ötletek

2021.11.23 09:00

Sokan még úgy emlékszünk vissza a gyermekkori karácsonyokra, hogy ragyogó fehér, ropogós hóban jártunk, szánkóztunk, és nem győztük számolni a még hátralévő napokat a várva várt szentestéig. A várakozás időszakában a szívünkkel együtt a lakást is ünnepi ruhába öltöztetjük.

Karácsonyi dekorációs ötletek

A gyertya hangulata

A gyertyák jelenléte elengedhetetlenek a finom és melengető hangulat megteremtéséhez. A velük díszített tálcák nem csak szépek, hanem hangulatosak is.

Karácsonyi illatok hatása

Egy illatosító diffúzor segítségével pillanatok alatt megtölthetjük a lakást karácsonyi illatokkal. Különösen jó választás erre a narancs és mézeskalács aromájú illóolajok     

Égősor ragyogó fényei 

Az égősorok apró led izzóikkal, meleg fényekben ragyogják be a teret, díszíthetjük vele az ajtót, ablakot, polcot vagy akár a tükröt is.

Karácsonyi városka építése

Építsünk hangulatos, ünnepi kisvárost! Szerezzünk be hozzá dekor mini fenyőket, vonatokat, házikókat, műhót, de ezeken kívül még sok minden mást is megtalálhatunk a Stileinterio.hu karácsonyi városka dekorációs kínálatában.

Karácsonyi figurák

A lakás különböző pontjain elhelyezett textilfigurákkal és apró díszekkel tovább fokozhatjuk ünnepi hangulatot.

Fenyőágakkal, koszorúkkal díszítés 

A bejárati ajtóra függesszünk koszorút. Ha szeretünk saját kezűleg kreatívkodni, használjunk fenyőágakat, karácsonyfadíszeket és készítsük el az ünnepi dekorációt mi magunk. 

Karácsonyi sütemények

Helyezzünk el karácsonyi tálkákban apró süteményeket. A karácsony az ínyencségek ünnepe is egyben és biztosak lehetünk benne, hogy ezeknek a finomságoknak az egész család örül majd.

Tippek az ünnepre hangolódáshoz

Készítsünk néhány karácsonyi díszt a gyerekekkel együtt! Tökéletes alkalom  arra, hogy a családdal eltöltsünk egy közös délutánt. Még akár egy karácsonyi dalt is megtanulhatunk barkácsolás közben.

Mire lesz szükségünk a karácsonyi hangulat megteremtéséhez?

  • Díszekre
  • Gyertyákra
  • Égősorra
  • Ünnepi zenére
  • Karácsonyi finomságokra
  • Ami pedig a legfontosabb sok olyan emberre, akiket szeretünk

Mire ügyeljünk?

A díszítéseknél figyeljünk arra, hogy a lakás hangulatához illő legyen. Ha nagyon eltérő karácsonyi dekorációt választunk, az összhatás nem fogja elérni a várt hatást.

A gyertyákat sose hagyjuk felügyelet nélkül égve!

Ne a rohanásról és a stresszről szóljon a készülődés! A legfontosabb, hogy a szeretteink körében lehetünk.

Mit tegyünk, ha mégsem marad időnk a saját kezű dekoráció elkészítésére?

A Stileinterio.hu karácsonyi termékei között biztosan megtalálod azokat az elemeket amelyekkel pillanatok alatt megteremtheted otthonodban a karácsonyi hangulatot! Majd vegyél egy kis sütit, és  töltsd az időt azokkal, akik igazán fontosak neked. Ennél szebbet, és jobbat talán nem is kívánhat magának az ember, hiszen a karácsony mindannyiunk számára egyet jelent: a családdal eltöltött meghitt pillanatokat.