Ajándék ötlet és lakberendezési magazin

Kézműves csokoládé különlegességek ajándékba

2022.02.24 09:00

A csokoládé egy igazi jolly joker ajándék, bármilyen alkalomról is legyen szó. Azonban egyáltalán nem könnyíti meg a dolgunkat, hogy a boltok polcain sokszor végeláthatatlan kínálat sorakozik belőle. Hogyan lehet a bőség zavarában jó döntést hozni?

Kézműves csokoládé különlegességek ajándékba

A válasz nagyon egyszerű: ha garantáltan örömet szeretnénk okozni és igazi csokoládé különlegességet szánunk a meglepni kívánt személynek, akkor ne az üzletek édességes polcait pásztázzuk, sokkal inkább a látogassunk el a Stileinterio.hu webáruházba és válasszunk a Chocome kiváló kézműves csokoládéiból.

Miért kitűnő választás a kézműves csokoládé?

A kézműves csokoládé gyártók időt nem sajnálva dolgoznak azon, hogy mindig valami új, egyedi ízpárosításokkal lepjenek meg bennünket. Ezek az édességek páratlan gasztro élményeket rejtenek magukban, felejthetetlenné téve az ízlelés pillanatait.

Miről ismerhető fel a kézműves csokoládé?

Arról, hogy szemet gyönyörködtető! A kézműves csokoládék nem csak finomak, hanem megkapó látványt is nyújtanak egyben, hiszen kézműves védjegyüknek köszönhetően a gyártók külön figyelmet szentelnek a külcsínnek is.

Milyen alapanyagokból készülnek a kézműves csokoládék?

A kézműves csokoládék alapanyagainak természetes összetevőkből eredő színe és utánozhatatlan íze van. A valódi gyümölcsökből, a marcipános vagy magvakból készült finomabbnál finomabb édességek egytől egyig a legkiválóbb minőségű csokoládét kapják alapul, hogy a végeredmény valóban varázslatos legyen.

A csokoládé alapjának, a kakaónak, ma három fő fajtáját termesztik: a Criollo-t, a Forastero-t és a Trinitario-t.

Criollo: a három fő fajta közül a legfinomabb. Összetéveszthetetlen ízvilág jellemzi: keveredik benne a karamell, a dió, a dohány és a vanília. Criollo kevésbé ellenállóbb fajta, mint a Trinitario vagy a Forastero kakaóbabok, így igazi ritkaságnak számít.

Forastero: előző társánál jóval ellenállóbb fajta, ennél fogva a legelterjedtebb és legnagyobb mennyiségben termelt kakaóbab az egész világon. Gazdag csokoládé ízzel rendelkezik, és a legtöbb csoki a Forastero a felhasználásával készül.

Trinitario:  a Criollo és Forastero kakaófajták keveréke, és a prémium étcsokoládék között szintén nagy népszerűségnek örvend a venezuelai Carenero és Rio Caribe változat.

Hogyan zajlik a kézműves csokoládék gyártási folyamata?

A kézműves műhelyekben a gyártási folyamat nem egy beprogramozott séma alapján zajlik, hanem kézzel díszítenek minden egyes csokoládét és bonbont, mindet ugyanolyan szeretettel és odaadással. Végül így kerülnek a tökéletes és utánozhatatlan csokoládé desszertek egyedi csomagolásaikba mindannyiunk legnagyobb örömére.

Látogass el a Stileinterio.hu Chocome csokik kínálatához, és válaszd ki a legfinomabb ajándékot kézműves termékeink közül, akár cukormentes változatban is!