Ajándék ötlet és lakberendezési magazin

Lány- és legénybúcsú története

2022.07.21 09:00

Gondolkodtál már azon, milyenek lehettek a régi időkben a legénybúcsúk és lánybúcsúk, és vajon mikor alakultak ki a ma is ismert szokások? Cikkünkből Te is kiderítheted!

Lány- és legénybúcsú története

Legénybúcsú eredete

A legénybúcsú eredete egészen az ókori görögökig nyúlik vissza. Akkoriban nem kifejezetten a szórakozásról szólt, sokkal inkább arról, hogy a gonosz szellemeket elűzzék a házasulandó férfiaktól: saját edényeiket ütögették a másikéhoz, ezzel elijesztve az ártó szellemeket, és minél nagyobb zajra voltak képesek, annál jobban megtisztult a házasság előtt álló legényt.

Lánybúcsú eredete

A lánybúcsú eredete szintén az ókori görögökig vezethető vissza, azonban a kezdetek kezdetén leánysiratóként vált elterjedtté. Akkoriban úgy búcsúztatták a menyasszonyt a leányélettől, hogy a lányos házban összegyűltek a barátnők és női családtagok, ahol régi történeteket idéztek fel, miközben közösen főztek és iszogattak.

A lány- és legénybúcsú napjainkban

A ma is ismert lány- és legénybúcsúk a világháborúk után kezdtek kialakulni, amikor a vőlegény és a menyasszony is fergeteges bulival ünnepelte meg a házasság előtti utolsó napokat. Napjainkban legnépszerűbb szokások, hogy a búcsúztató napján a csapat egyen pólóba öltözik, és az esti bulit megelőzően egy izgalmas programokkal és vicces feladatokkal fűszerezett fantasztikus napot töltenek el együtt.

A lány- és legénybúcsú elengedhetetlen kellékei

Ha éppen most készülsz megszervezni a legjobb barátod vagy barátnőd búcsú partiját, akkor tudnod kell, hogy a legjobb helyen jársz webáruházunkban, hiszen a Stileinterio kínálatában a legszuperebb és szórakoztatóbb játékokat találhatod hozzá! Mind a  legénybúcsú és leánybúcsú nélkülözhetetlen kelléke lehet egy vicces pálinkás pohár, egy alkalomhoz illő zsákbamacska, különböző kártyapaklik, ivós társasjátékok, valamint számos egyéb kiegészítő, amely felejthetetlenné teheti a vőlegény és a menyasszony számára ezt a megismételhetetlen éjszakát!