Ajándék ötlet és lakberendezési magazin

Miért válasszunk műfenyőt?

2021.11.09 09:00

Karácsony közeledtével rendszerint előkerül az a kérdés, hogy élő vagy műfenyőt vásároljunk-e az ünnepekre. Nálatok is dilemmát okoz a döntés? Mai cikkünk segítségetekre lehet a választásban.

Miért válasszunk műfenyőt?

A műfenyő az 1930-as évektől érkezett meg a piacra, és napjainkra egyre nagyobb ellenfélnek bizonyul a valódi örökzöldekkel szemben, ugyanis megjelenése óta megállíthatatlanul ostromolja az igazi fenyőfák korábban kétségtelen pozícióját a nappalikban.

Mik az előnyei a műfenyőnek?

Az első és legfontosabb előnye a műfenyőfának a természetes fenyővel szemben, hogy nem kell kivágni azért, hogy mindössze néhány napon át a lakásunkban ékeskedjen, ami végül úgyis a szemétkupac tetejére kerül. Elvégre a fenyőfa is csak egy élőlény. Viszont ha már mindenképpen az igazi fához ragaszkodunk, akkor legalább olyat válasszunk, ami cserepes, így az ünnepek után kiültethetjük az udvarba, és akár a következő évben is karácsonyfaként tündökölhet otthonunkban.

Ha műfenyőt vásárolunk árban is gazdaságosabb az élő társával szemben. A frissen kivágott fák több ezer forintba kerülnek, és pár nap alatt tönkremennek. Ezzel ellentétben a műfenyőt addig használhatjuk, ameddig meg nem unjuk. Sokat spórolhatunk azon, ha nem kell minden évben fára költenünk, és az így megmaradt összeget költhetjük ajándékokra, vagy éppen gyönyörű dekorációkra.

Az is nagy előnye a műfenyőfának, hogy nem szúr és nem hullajtja a levelét. Biztos Veled is előfordult már nem egyszer, hogy össze-vissza böködött az igazi fenyő akár faállítás, akár díszítés közben. Ráadásul a tűlevelek nem csak bökősek, hanem potyognak is. Néhány nap leforgása alatt az egész szőnyegünk apró zöld tűlevelekkel lesz borítva.

A műfenyővel a talpba való kifaragás sem okozhat többé problémát, hiszen talppal együtt készítik, ami lássuk be, sok kellemetlenségtől kímélhet meg bennünket a jövőben.

A mesterséges fenyőfák nem csak könnyebbé tehetik a készülődést, de környezetkímélő megoldást is nyújtanak. Egy jól választott műfenyő ugyanúgy megszépítheti az együtt töltött ünnepi perceket, mint egy élő fa.

Mik a hátrányai a műfenyőnek?

Mint mindennek, a műfenyőnek is megvannak a maga hátrányai. Amit mindenképpen kiemelnénk, hogy nincsen olyan jellegzetes illata, mint az élő fenyőnek. Csak emiatt azonban nem érdemes lemondanunk róla, hiszen egy fenyőillatú illóolajjal pillanatok alatt megteremthetjük a fenyő hamisítatlan illatát.

Esetleg amiatt aggódsz, hogy a műfenyő nem elég élethű? Ezt a kételyt nyugodtan elengedheted, hiszen a mai műfenyők már tökéletesen mintázzák a valódi társaik szépségét.

Műfenyő kínálat

A Stileinterio.hu webáruházában a gyönyörű műfenyőink mellett extrákkal felturbózott fákat is megtalálsz, például olyanokat, amelyek a havasságot imitálják, a LED-es füzérrel felszerelt fáknál pedig az égősorral sem kell már törődni.