Ajándék ötlet és lakberendezési magazin

Milyen kanapét válasszunk?

2022.06.23 09:00

A tökéletes kanapét keresed, de nem tudod mi alapján válassz? Megosztunk veled néhány olyan fontos szempontot, aminek tükrében Te is könnyen el tudod majd dönteni, hogy milyen a számodra ideális kanapé.

Milyen kanapét válasszunk?

A kanapé mérete

Mérjük le pontosan, hogy mekkora a nappalinkban lévő hely, ahova a vásárolni kívánt kanapét szánjuk. Ugyanis, ha például kicsi a nappalink, akkor oda valószínűleg nem fog elférni egy többszemélyes ülőgarnitúra, ezért is nagyon fontos a pontos méret, azaz, hogy mekkora hellyel rendelkezünk az új bútor befogadására.

Amennyiben kinyitható változatban gondolkodunk, az mindenképpen plusz helyet igényel, így ezt is tartsuk szem előtt amikor a választásra kerül a sor.

A kanapé funkciói: kinyithatós vagy inkább fix?

Ha elegendő hely áll a rendelkezésünkre, akkor nyugodtan gondolkodhatunk kihúzhatós kivitelben is. Ez a változat rendkívül praktikus megoldás, hiszen így fekvőhelyet is biztosíthatunk a vendégeink számára, de akár egy hétvégi, családi tv nézés is sokkal kényelmesebben telhet elnyúlva a kinyitott kanapén.

Ha pici a nappalink, akkor a vendégeink fogadásához vagy némi pihentető olvasáshoz a nap végén, a fix kanapé egy kis dohányzóasztallal kiegészítve, ugyanúgy tökéletesen kielégítheti az igényeinket.

A kanapé formája

A forma kiválasztását szintén nagymértékben meghatározza a nappaliban lévő kanapénak szánt hely nagysága. Vegyük szemügyre: hány szabad fal áll a rendelkezésünkre?

Egy? Ebben az esetben az egyenes forma lehet a legideálisabb választás.

2-3 falszakasz is a rendelkezésünkre áll, vagy esetleg térelválasztóként is funkcionálna a leendő kanapénk?  Itt már választhatunk "L" vagy "U" kialakításút, amit ha megtalálja a helyét a nappalinkban, azonnal annak ékévé válik.

Ráadásul a legtöbb kanapé elemes szerkezetű, ami azt jelenti, hogy szabadon elhelyezhetjük, akár jobbos vagy balos kivitelben is.

A kanapé anyaga

Ízlésünk szerint válogathatunk szövet, műbőr és valódi bőr anyagú kanapék között. Mivel egy kanapé vásárlása általában hosszú távra szól, rendkívül fontos szempont a minőség. Amennyiben módunkban áll, úgy tűzött kárpitozás mellett tegyük le a voksunkat, ezek jóval strapabíróbbak, így nem nyúlik meg a kanapén az anyag. A bőr kanapé pedig kifejezetten időtálló, és ezt csak még tovább növelhetjük, ha rendszeresen gondoskodunk megfelelő ápolásáról.

A kanapé színe

Az ülőgarnitúra színe nem csak a helyiség atmoszféráját, de még a mi hangulatunkat is nagyban befolyásolja, éppen ezért érdemes alaposan átgondolni, még mielőtt elhamarkodott döntést hoznánk. 

A világosabb árnyalatoknak térnövelő hatása van, nem mellesleg sokkal barátságosabbá válik tőlük a nappali.

Viszont, ha szeretjük a karakteres bútorokat, akkor nyugodtan keresgélhetünk a merészebb színek között is. Egy erőteljes színnel garantáltan a nappali középpontjává válik majd a kanapé.

Amennyiben körvonalazódott benned, hogy milyen kanapét szeretnél vásárolni, úgy látogass el a Stileinterio.hu bútor kínálatához és tekintsd meg szebbnél szebb kanapéinkat, amelyek nemcsak gyönyörű, de igazán egyedi látványt is nyújtanak!