Ajándék ötlet és lakberendezési magazin

Újévi rendszerezés otthon

2022.01.11 09:00

Rendszerint minden év elején teszünk ilyen-olyan fogadalmakat, amiket végül vagy betartunk vagy nem. Az utóbbi általában abból adódik, hogy nehéz megszabadulni a bevett szokásainktól és ezáltal valami mindig visszahúz minket a kényelembe.

Újévi rendszerezés otthon

Kezdjük az idei évet selejtezéssel!

A selejtezés utáni rendszerezés jótékony hatással lesz a lelkünkre és a gondolatainkra egyaránt. Végre megszabadulunk olyan dolgoktól, amelyek már nem szolgálnak bennünket, ami megmarad, azt szépen rendszerbe foglaljuk és jobban átlátható lesz minden.

Nappali

Nagyon jó választásnak bizonyulhatnak az olyan bútorok, amelyek több funkciót is biztosíthatnak a nappalinkban. Például újítsunk be egy tárolóhellyel rendelkező puffot, amely nem csak ülőhelyként tesz remek szolgálatot, hanem elrejthetünk benne tárgyakat is.

Fürdőszoba

A fürdőszobában sok olyan kis apró tárgy és eszköz található, amit úgy kell elrendeznünk, hogy valóban kényelmesen hozzáférhessünk a mindennapok során. A fonott, fából, pamutból vagy fémből készült kisebb tárolók remek szolgálatot tesznek. El tudjuk különíteni bennük a különféle fürdőszobai eszközöket és még szépek is, így rejtegetnünk sem kell őket a szekrény mélyébe.

Az apró smink és szépészeti eszközöket a legnehezebb rendszerezni, mint például a rúzsokat, szemfestékeket, ecseteket, ékszereket. Szerezzünk be speciálisan ezeknek a termékeknek tervezett dobozokat, amelyek szintén szemet gyönyörködtetőek és kifejezetten praktikus kellékek.

Gardróbszekrény

A gardróbszekrényben is lehet okos megoldásokat találni. Ha ajtós a szekrényünk, akkor annak a belsejét is kihasználhatjuk táska vagy cipő tárolásra, ezen kívül dobozokba is lehet rendszerezni, vagy akasztó rúdra függő tárolót tenni, amibe szintén tudunk pakolni.

Konyha

A konyhaszekrényben és kamrában való tárolás sokszor nehézséget okoz. Most ehhez is adunk néhány kiváló tippet, hiszen egy rendezett szekrényben mindent hamarabb megtalálunk.

Tegyük egységessé és átláthatóvá az összképet úgy, hogy egyforma dobozokat, üvegeket használunk a tárolásra. Érdemes ezeket felcímkézni és ráírni, hogy mit tartalmaznak, illetve a lejáratát feltüntetni, így ha már nincs meg az eredeti csomagolása, akkor is tudni fogjuk, hogy meddig fogyaszthatóak.

A konyhai fiókokban megkönnyítik a tárolást a dobozok és rendszerezők használata. Pillanatok alatt megszűnik a káosz, ezáltal könnyedén kiemelünk bármilyen eszközt.

Otthoni dolgozószoba

Manapság nagyon sokan otthonról dolgozunk, ezért fontos, hogy minél rendezettebb legyen a dolgozószobánk vagy dolgozósarkunk. Nagy segítség, ha van zárt fiókos vagy ajtós tároló szekrényünk, illetve dobozkák amelyekbe elrejthetjük dolgainkat. A falra rakhatunk egy lyukacsos falitáblát, amelyre jegyzeteket tűzdelhetünk és kisebb tárolókat is akaszthatunk, így tökéletes megoldást nyújthat az apró dolgok rendszerezéséhez és kéznél tartásához.

Bízunk benne, hogy kellő inspirációt adott mai cikkünk az év eleji selejtezéshez és rendszerezéshez a fenti ötletekkel. Szeretnéd megkönnyíteni a szortírozást? Válaszd hozzá a Stileinterio.hu webáruház kiváló termékeit!